lauantai 1. lokakuuta 2016

Syksyn astia-aarteita

Syksyllä on tullut vastaan mieleisiä astia-aarteita. Mukavia yllätyksiä kaikki. Parhaiten löytää, kun ei varsinaisesti etsi mitään:)
Löysin viisi kaunista ja ehjää Arabian vanhaa lautasta, joiden hinta alennuksilla jäi kahteen euroon. Vanhat lautaset on aina mieleisiä löytöjä ja käsintiskauskin näiden kanssa on maalla ihan mukavaa puuhaa.
Riemukseni löysin myöskin toivomuslistalla olleita Arabian kulhoja, keskikokoisen ja suuren. Hinnat kympin molemmin puolin. Ovat kuin Fasaani-sarjaa, mutta fasaaneja ei kuvioissa ole? Tiedättekö te, mitä sarjaa nämä on?
Myös kaunis, Karhulan vanha, jalallinen pieni lasimalja riemastutti minut ihan vain olemassaolollaan (2€). Voiko kauniimpaa olla? Tällaisten löytöjen äärellä minua jopa surettaa. Miten tällaisesta voi luopua, kukaan? Mutta, toisaalta, minä pidän tästä niin hyvää huolta, kuin vain suinkin osaan;)

46 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita löytöjä. Tuollaista asterikukkaista lautas-sarjaa en aiemmin ole nähnytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En ole minäkään tällaisia asterikukkaisia nähnyt koskaan ennen. Arabian astioiden kuvioiden ja kukkasten määrä hämmästyttää aina vaan;)

   Poista
 2. Ihania löytöjä!! Mulla nököttää tuossa astiavitriinin päällä ihan samanlaisella asterikukkakuviolla varustettu vanha maitokannu.
  Ei voi kuin todeta, että ennen tehtiin todella kauniita astioita <3

  Kaunista lokakuun alkua sinulle ihanalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellis;) Oih ja voih, onko tähän sarjaan kannukin! On VARMASTI kaunis!! Tämä asterikuvio oli minulle aivan uusi tuttavuus. Hämmästelen vuosi toisensa jälkeen tätä Arabian astioiden runsautta, miten paljon erilaisia onkaan. Ja ennen kaikessa tuntui olevan se kauneusarvo, arkisillakin esineillä. Ihanaa lokakuuta Sinullekin;)

   Poista
 3. Hienot löydöt! ja fasaani-sarjaa taitavat olla nuo mitä kyselit :) lautasissa on vähän enemmän lintua, kun noissa kulhoissa, mutta samaa ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta;) Kyllä minä hetken ihmettelin, kun olen näitä pitänyt aina fasaani-sarjan kulhoina, mutta näitä armaita kulhoja kuvatessani itseasiassa vasta huomasin, että eihän näissä olekkaan lintuja, ainoatakaan;) Näissä on niin valtavan kaunis tuo sinisen haalea sävy!! Kauniita syyspäiviä Sinulle.

   Poista
 4. Oi miten kauniita löytöjä. Hyvää lokakuuta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva ja erittäin kaunista lokakuuta myös Sinulle!!

   Poista
 5. Joku luopui niistä, että ne löytäisivät tiensä jollekulle (=sinulle), jolla nämä kauniit astiat päätyvät ansaitsemaansa käyttöön. Mieletön löytö edullisesti!

  Ajattelen itsekin nykyisin niin, että sen, mitä en tarvitse, myyn mieluummin pois vaikka pilkkahintaan kuin että säilön ahneuttani - puhumattakaan, että lähtisin edes yrittämään kiskurihintaa. Silloin myyn hienonkin tavaran tai astian edullisesti, jos olen mieltynyt johonkin ihan toiseen tyyliin tai sävymaailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä oli kyllä edullisia. Onni potkaisi, kun osuin paikalle. Olen kanssasi samaa mieltä, että sellaiset pitää myydä pois, mitä ei itse käytä tai mistä ei itse pidä. Pitää osata luopua. Parempi on, että sen ottaa huomaansa joku, joka tykkää ja arvostaa paljon;) Ylihinnoittelu on ärsyttävää. Mutta siinä häviää kuitenkin lopulta myyjä, kun kukaan ei osta.

   Se on kuitenkin hieman monisäikeinen juttu, nimittäin, sellaisissa tilanteissa tulen surulliseksi, kun hinnasta paistaa täysi arvostuksen puute. Tilanteissa, kun vaikkapa törmään pöytään, joista näkee melkein sielunsa silmin, että nyt taidetaan myydä mummon jäämistöjä, upeita astioita ja mummin kirjomia kauniita liinoja. Näissä kun näen kahden ja kolmen euron hintaa, tulen kyllä surulliseksi, kun näen, että nyt on laitettu menemään kaikki, perinnöt ja muistot ja rakkaiden käsien luoma tai tarkoin varjelema.

   Iloinen olen tietenkin aina, kun edullisesti löydän ja varmasti pidän kauniista tavaroista erittäin hyvän huolen. Mutta tuntosarvet on herkkänä, eri tilanteissa;) Ja tunne, aistit ja tuntosarvet on varmasti kaikkea vanhaa ja kaunista metsästävillä pinnassa, luulen;)

   Kauniita syyspäiviä Sinulle Pilvi.

   Poista
 6. Olen huomannut saman...parhaita löytöjä tekee, kun ei etso mitään ja jos jotakin etsii ei varmasti löydä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan näin se menee;) Ei varmasti löydä, jos jotain lähtee vimmoissaan etsimään ja pitäisi sellainen just ja heti nyt löytää;)

   Poista
 7. Tosi kivoja löytöjä, joista riittää iloa pitkäksi aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, näistä on kyllä iloa ihan loppuelämäksi;)

   Poista
 8. Hyviä löytöjä ja asterilautaset ovat minullekin ihan uusi tuttavuus. Kauniita! Minullakin on vanha arabian kulho omenakulhona ja toinen ison kukan alustana. Jokus löytää todella upeasti kuvioituja astioita pilkkahinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli minullekin tämä asterikuvio täysin uusi tuttavuus. Nämä on kyllä kauniita kulhoja. Upea haalea ja vanha sinisen sävy, tykkään;) Kukillakin nämä ovatkin kauniita, meinasin itsekkin ensin kukalle laittaa, mutta menikin sitten omenavadiksi;)

   Poista
 9. Kauniita <3 . Arabian vanhoissa sinivalkoisissa astioissa on sitä jotain..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninnu. Ja kyllä, näissä vanhoissa sinisen sävyissä on kyllä jotain todella, todella kaunista! Fasaanit ja maisemat on kyllä astioiden aatelia. Viikonlopun aamiaisleivät syön aina pieneltä maisemalautaselta ja aamukahveja varten olen keräillyt vanhoja sinivalkoisia eriparikuppeja;)

   Poista
 10. Kauniit ja hyvät löydöt,onneksi olkoon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Eila;) Olin onnekas, kun osuin paikalle!

   Poista
 11. Voi vitsit, miten kauniita taas!! Etenkin nuo sinivalkoiset kulhot ja lautanen. Ihan täydellisiä!

  Itsekin olen tässä viimeaikoina kierrellyt kirppiksillä (tai oikeastaan yhdellä kirppiksellä vaan) sillä mielellä, että josko löytäisin justiinkin jotain kauniita vanhoja lautasia tai kahvikuppeja. Mutta tein juurikin sen virheen, että aloin etsiä "jotain tiettyä" eli vihreällä kuvioituja syviä lautasia, joita ei tietenkään ollut, ja kaikki muu kaunis jäi siinä sivussa näkemättä ja oli vaan pettynyt olo, kun ei natsannut. Vähän sama ilmiö kuin se, että lähtee vaatekauppaan (jonne en todellakaan usein lähde..) joku tietty vaatekappale mielessä, eikähän sellaista todennäköisesti ole olemassakaan. Tai niinkuin mun tapausessa yleensä käy, lämpiän niin hitaasti jollekin tietylle "muodille", että siinä vaiheessa kun olisin valmis ostamaan itselleni kyseisen muodin mukaisen vaatteen, ne on poistuneet markkinoilta jo vuosia sitten :)

  Mun pitäis saada sut mukaan kirppikselle, kun oot tollanen kirppiskeiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka;) Noiden sinivalkoisten, fasaani-astioiden sävy on kyllä täydellinen, ihanan haalea, lempeä vanha sinisen sävy!
   Tunnistan itseni tuosta, että mitään ei löydy, kun lähden etsimään, kirpparilta tai varsinkaan sieltä vaatekaupasta jotain tiettyä. Vaateostosten kanssa olenkin jo oppinut sen, että ostan heti, jos vastaan tulee sattumalta jotain mieleistä, sopivaan hintaan. En siksi varsinaisesti käykään vaateostoksilla ihan asiakseni. Mutta joskushan joutuu pakon edessä lähtemään etsimään jotain tiettyä ja ei muuten löydy:) Enkä tykkää ostaa jotain välimuotoja.
   Näin muuten äskettäin kirpparilla pinon vihreällä kuvioituja vanhoja Röstrandin lautasia. Mutta, valitettavasti kun niitä tarkastelin, oli pinnat kaikista krakeloituneet eli lasite hienoisesti halkeillut. Eli ei käyttölautasia. Siinäpä olisi Sinulle ollut kauniit lautaset. Olisin vaikka voinut laittaa postiin;)
   Kirppiskeijunasi olisi varmasti ilo olla;) Vaikkei nyt keijupölyt ehken aarteita eteen lennättäisikään;)

   Poista
 12. No onpas taas löytöjä! Minusta nämä vanhat astiat ovat niin sielukkaita, vaikka niistä ei saisikaan koottua kokonaista sarjaa. Ilahduttavat hienosti yksittäisinä kappaleinakin! Täytyykin kaivaa omat aarteet taas esille! Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna;) Hyvin sanottu, nimenomaan sielukkaita ne on. Ja tosiaankin ilahduttavat ihan yksittäinkin. Ja kahvipöytäkattaus on yllättävän kaunis ja hauska, kun siinä on koottuna kaikkea kaunista ja erilaista;)
   Tosi mukavaa syksyä Sinullekin.

   Poista
 13. Mielettömän upeaa, että joku löytää tuollaisia kaunottaria kirppareilta. Vanhoissa astioissa on sitä jotain, niin kuin niin monessa muussakin vanhassa asiassa. On siis hienoa, että on meitä jotka haalimme sitä kaikkea vanhaa talteen (etteivät päädy kaatikselle). Tässä ajassa kun tuntuu olevan muotia monet sellaiset asiat, jotka eivät kestä aikaa. Välillä tulee mietittyäkin onko meidän ajassamme mitään, mikä säilyisi kuten esim. nämä hankkimasi vanhat astiat, myös tuleville polville. Löytyykö meidän ajastamme jotain sellaista, mitä tulevat polvet ihailisivat ja keräilisivät samalla innolla kuin me nyt teemme, meitä ennen eläneiden aikaansaannoksille.
  Niin tai näin, kauniita astioita olet kokoelmiisi löytänyt. Jään suurella mielenkiinnolla odottamaan mitä seuraavaksi tarttuu matkaasi:)
  Kaunista syksyä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos;) Aloin miettimään tätä, mitä sanoit, jääkö meidän ajasta tosiaan mitään sellaista, mitä ihmiset keräilisivät joskus. En oikein usko. Tämä oli mielenkiintoinen katsontakanta! Kerta toisensa perään ihailen ja ihmeettelen sitä, miten ennen on kaikki, arkisetkin esineet tehty kauniiksi. Estetiikka oli enempi ihmisten sydäntä lähellä nähtävästi ennen. Tai ihmisillä oli aikaa tai halua miettiä sitäkin, kun tehtiin jotain. Onneksi näitä vanhoja astioita ja huonekaluja on säilynyt niin, että me saadaan niitä ihailla!
   Kiva kuulla, että odotat, mitä on matkaani tarttunut. Jotain pientä on jo löytynyt;)
   Kaunista ja kuulasta syksyä myös Sinulle.

   Poista
 14. Aivan ihanat löydöt!
  Kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 15. Kauniita löytöjä.Noita on mukava jo kotiin kantaa iloisin mielin.Aarteiden huippuja=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana Kristiina;) Kyllä näistä kauniista iloinen mieli tulee! Ihania aarteita.

   Poista
 16. Voi mitä löytöjä 😮 Nuo lautaset ovat todella kauniit! Minulla on myös tuollainen jalallinen pieni vati...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä oli kyllä kivoja ja kauniita löytöjä;) Lautaset oli minulle ihan uusi tuttavuus kuvioltaan. En lakkaa ihmettelemästä näitä Arabian kuvioiden loputonta määrää, aina tulee eteen uusia kuvioita;)

   Poista
 17. Kauniita löytöjä ja nuo asterikuvoiset aivan ihania ☺
  Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos;) Asterikuvioidut lautaset olivat kyllä tosi mieleinen löytö. En tiennyt tällaisia olevankaan. Hyvää alkavaa marraskuuta Sinulle;)

   Poista
 18. Voi kuinka mukavaa pitkästä aikaa tulla tänne vierailulle! Aivan ihania löytöjä olet tehnyt taas. Minäkin usein mietin, kun teen löydön, että kuinka joku on voinut luopua tästä :). Mielestäni tuo on Fasaani sarjaan kuuluva kulho.
  Kaunista syksyn aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia!! Välillä ei tosiaan meinaa ymmärtää, miten joku voi luopua tällaisista. Mutta hyvä niin, että menee sitten sellaiselle, joka varmasti tykkää ja vaali vaikkapa näitä vanhoja ja kauniita asioita.
   Ja nyt voi jo sanoa, että kaunista talviaikaa Sinulle;)

   Poista
 19. Tuo lasimalja, onko siinä merkintää, että se olisi Karhulan. Minulle on jäänyt perintönä tuollainen malja ja jalallinen kakkuvati. Olen olettanut, että ne ovat iällisesti n. 100v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Mukava, että laitoit viestiä. Tässä lasimaljassa ei ole merkintää. Ihan omaan arvioon perustuu, että on Karhulaa;) Vain Karhulan kuvastosta olen maljassa esiintyviä kuvioyhdistelmiä lähinnä olevia pystynyt löytämään. Niitä on niin julmetun paljon;) Tämä voi olla aivan yhtä hyvin Riihimäen ja Nuutajärven tms. Olisi todella iloinen, jos kerrot, jos joskus löytyy mahdollisesti tieto tähän. Noin sadan vuoden taakse näiden ikäarvion kuvittelisin juurikin yltävän.

   Poista
 20. Que lindos esos platos amiga querida!! Espero que tengas un bendecido comienzo de semana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Angélica. Beautiful Christmas waiting for you.

   Poista
 21. Kauniita astioita. Etenkin nuo siniset ihastuttavat minua. Olen itse jonkin aikaa keräillyt erilaisia sinertäviä pieniä lautasia. On niin hauskaa etsiä niitä kirppiksiltä. Nyt astiasi ovat oikeassa paikassa, sinun luonasi turvassa joltain, joka ei ole osannut arvostaa niitä tarpeeksi. Hyvä niin :D

  Mukavia alkutalven päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Sinulle;)
   Fasaaniastioiden sinisen sävy on eteerisenkaunis, pehmeä sävy. Minäkin etsiskelen sinisävyisiä vanhoja kahvikupposia ja lautasiakin aina kirppareilta. On tosi hauskaa etsiä jotain ja mikä riemu sitten löytymisestä onkaan. Kaiken sen muun lisäksi, mitä löytääkään sattumalta;)
   Kyllä näiden vanhojen astia-aarteiden löytyminen on mukavaa ja varmaan parempi niin, että pääsevät niitä rakastavaan kotiin!
   Mukavaa joulunodotusta Sinulle!

   Poista
 22. Hi dear friend ,, qué bonito ese juego de losa ,, espero que tengas un bendecido comienzo de semana

  VastaaPoista

Kiitos Sinulle vierailusta ja kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Äkkiä Peppi päästi parkaisun.

- Ai, enpä ole koskaan nähnyt mokomaa,

hän huusi nostaen vanhan ruostuneen peltitölkin ruohikosta.

- Millainen saalis, millainen loistosaalis.

Tölkkejä ei koskaan ole liikaa.

Tommi katseli epäilevästi tölkkiä ja sanoi:

- Mitä sinä tuolla teet?

- Oi, vaikka mitä, sanoi Peppi.

- Siihen voi panna esimerkiksi leivoksia.

Silloin siitä tulee sellainen mukava Leivostölkki.

Tai siihen voi olla panematta leivoksia.

Silloin siitä tulee Tölkki Ilman Leivoksia.

Se ei ole ihan yhtä mukava, mutta hyvä sekin.Peppi Pitkätossun tarina