keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Minne jatkuu joulu?

Osalle joulu saattaa olla ohi jo melkein aatolta. Toisilla joulu jatkuu ihan sujuvasti lähemmäksi loppiaista;)
Joulunajan kokeminen ja sen pituus, saattaa kulkea kenties jopa perintönä...?
Itse kuulun näihin jälkimmäisiin.  Fiilistelyn venyttäjiin;)
Tämä on on onneksi niin onnekas juttu, että jokainen voi tehdä juuri siltä kuin mukavalta tuntuu, eikä se ole keneltäkään pois;)
40 kommenttia:

 1. Kauniita tunnelmakuvia! Minulle joulu venyy loppiaiseen ja joskus myös ihan Nuutinpäivään asti. Nautin myös joulun tunnelmasta ja rauhallisuudesta. Joululaulujakin kuuntelen vielä. Mukavaa joulunajan jatkoa ja onnellista uutta vuotta 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnellista uutta vuotta myös Sinulle!! Ja hyvältä kuulostaa Nuutinpäiväänkin venyttely;) Tämä rauhallisuus on nyt sellaista tähän aikaan, että tästä kannattaa nauttia ja ammentaa voimia. Minä keräilen viimeiset jouluiset koristeet, joita en ole raaskinut pois siirtää, vasta paljonkin myöhemmin;)

   Poista
 2. Kauniita kuvia minun jouluni päättyy loppiaiseen. Mukavaa vuoden viimeisiä päiviä ja hyvää tulevaa vuotta 2016. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva, hyvää uutta vuotta myös Sinulle! Loppiaiseen mennessä ehtii nauttia tästä kaikesta kauniista ympärillä;)

   Poista
 3. Itse tunnen haikeutta, joka vuosi kun kuusi viedään pois..:)

  VastaaPoista
 4. Ihanat maatuskat! Mulla oikea joulu alkaa useimmiten vasta joulupäivänä, siinä, kun saa rauhoittua, kiire ja kulkeminen on ohi, saa olla ja nuuhkia. Helposti menee siinä tunnelmassa Nuutinpäivään asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Maatuskat on joskus Pietarista tuotu;) Se on totta, että nuo joulunaluspäivät on parhaimmistoa. Saa rauhoittua kunnolla ja olla vaan!!

   Poista
 5. Tunnelmaa ♥ Minä taas kuulun niihin jotka aloittaa tosi ajoissa ja sitten kiireellä joulu pois vaikkakin haikein mielin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se varmasti menee;) Jossain vaiheessa saattaapi tulla ähky, jos kovin aikaisin aloittaa;) Minulle kävi tänä vuonna niin, että aloitin Joululaulujen kuuntelun niin aikaisin, että en enää joulupyhien jälkeen ole sitten enää kuunnellut... Viime vuonna taisin kuunnella pitkääään;) Muuten jouluista vielä;)

   Poista
 6. Niinhän se on, on ihanaa että kukin voi viettää tavallaan. Tai täytyy toivoa, että kaikki voivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Sinä sen sanoit, toivottavasti kaikki voi!!

   Poista
 7. Loppiaisesta alkaen vähän kerrallaan. :)

  VastaaPoista
 8. Kauniita, tunnelmallisia kuvia! Loppiaisena viimeistään joulu pois ja tosiaan, kukin tavallaan :)
  On se vaan kiva nauttia vielä joulusta, kuusesta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos;) Nämä on tosiaan sellaisia tunneasioita, että on kiva, että jokainen voi tehdä asiat omalla tavallaan;) Niin, että on hyvä mieli..

   Poista
 9. Minulla joulun tunnelman venyttämishalu riippuu vähän siitä, miten joulu on mennyt. Periaatteessa kuulun myös noihin jälkimmäisiin, mutta nyt huomaan, että kun joulu ei mennyt ihan täysin putkeen, tekee mieli siivota se ajatuksista ja kääntää sivua. Molempi parempi, fiiliksistä riippuen! Niin tai näin, välipäivät ovat oiva tapa rentoutua ja pysähtyä asioiden äärelle leppoisasti - ihanaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pitää varmasti paikkansa. Varmasti vaikuttaa erilaiset tilanteet, haluaako sitä venytellä vai siivota pois;) Mutta paras mahdollinen aika tämä on tosiaan pysähtyä asioiden äärellä, taitekohdassa, kun vuosi vaihtuu.

   Poista
 10. Pilvi tuossa yläpuolella kirjoitti niin hyvin, että komppaan Pilviä. Joskin meillä meni nyt tänä vuonna päinvastoin ja vaikka suhtauduin koko jouluun tosi nihkeästi, siitä tulikin ihan paras ikinä. Siivottavaa vaan ei jäänyt kuusta kummempaa, kun muuten täällä ei joulu sinällään näkynyt. Ja se saa olla niin kauan kun ei varista. Yleensä loppiaisena vasta nakataan ovesta ulos, koska se tuodaan vasta aattona sisälle.

  Lokoisia loppuvuoden päiviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko se niin, että jos ei lataa hirveitä odotuksia ja stressaavia panostuksia, niin homma saattaakin jopa olla erityisen mukava paketti?;) Näinhän se nimittäin monesti on;)

   Poista
 11. Mun joulu jatkuu aina Nuutinpäivään asti. ;)

  VastaaPoista
 12. Tulin vilkaisemaan blogiasi ja heti tuntui viihtyisältä! Viimeistään siinä kohdassa kun luin että olen kaiken kauniin keräilijä ja silmiin osui Tintti (ja Peppikin!) rääkäisin innostuksesta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit;) Tintti ja Peppi, kuuluu asiaan, jo sieltä lapsuudesta saakka;) Ja kaikenlaista kaunista kerään niin mielelläni;)

   Poista
 13. Ai niin ja unohdin vielä sanoa että joulu meilläkin venyy pitkälle uuden vuoden puolelle. Yleensä sinne asti mihin kuusi jaksaa. Eräänä vuonna oli jo maaliskuu... Tosin koristeiden osalta vain. Joulumusiikkia kuuntelin eilen viimeisen kerran ja ruuat on syöty toissapäivänä loppuun. Joulukirjoja selailen vielä, ja haaveilen ajasta jolloin olisi vapaata aikaa (täyspäiväisesti) valmistaa joulua viimeistään joulukuun alusta, mieluiten marraskuun puolivälistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuulostaa;) Ja olen kanssasi samaa mieltä, että joulua olisi tosi kiva laittaa oikein rauhassa ja pitkääään!!;) Nauttia joka hetkestä!

   Poista
 14. Mikä ihana joulun tunnelma teillä onkaan, surkuhan tuosta tunnelmasta olisi jo luopua, sitä arkea kun sitten taas riittää. Joten niin nautitaan myös meillä kaikki liikenevä aika tuosta joulun tunnelmasta, ollaan vain ja fiilistellään. Kyllä sitä sitten taas loppiaisen jälkeen ehtii reippailemaan ja asettumaan takaisin arkeen. Tämä vuoden aika illan hämyineen, kynttilöineen ja tuoksuineen antaa kyllä niin paljon voimia tulevaan. Miten ihana tapa ladata akkuja:)
  Jotta, eipä muuta kuin oikein rentouttavaa vuoden alkua jouluisen tunnelman fiilistelyjen merkeissä ja muutenkin kaikkea hyvää vuoteesi 2016 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon;) Kaikkea mahdollista hyvää myös Sinun uuteen vuoteesi;)
   Olen samaa mieltä, nyt on hyvä aika rauhoittua, hiljentää, olla ja ladata akkuja tulevaan. Ei varmaan missään vaiheessa vuotta ole tätä seisahtunutta tunnelmaa, mikä nyt on;) Eikä se seisahtanut tunnelma ole minusta mitenkään pahaksi. Hyvä on välillä hiljentää ja miettiä olevaa, tulevaa ja mennyttä, rauhassa;)

   Poista
 15. Meillä riisutaan joulu loppiaisena. Yleensä oon jo ihan täynnä joulua silloin, mutta nyt mä kyl epäilen, etten raski vielä luopua jouluverhoistani =)

  Onnellista uutta vuotta ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, samoin Sinulle, Onnellista uutta vuotta!!
   Missään nimessä ei kannata luopua mistään kauniista;)

   Poista
 16. Minä yleensä puran joulun uuden vuoden päivänä. Nyt taidan kuitenkin venyttää vielä viikonlopun yli :) Oikein hyvää uutta vuotta 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari, hyvää uutta vuotta myös Sinulle!! Uusi vuosikin on varmaan sellainen rajapyykki monella joulujuttujen purkamisessa. Mutta sitä voi onneksi tehdä aina eri vuosina sen mukaan, miltä tuntuu;)

   Poista
 17. Miten lämmin olo kuvistasi tulikaan! ♥ Minulla joulu alkaa hiljalleen lipua mielestä vuoden vaihtuessa, mutta tänä vuonna lauleskelen kuoron kanssa joululauluja vielä loppiaisena. Juuri loppiaiseen mennessä meillä on ainakin lapsuudenkodissa ollut tapana pakata koristeet odottamaan seuraavaa vuotta. Aina siitä on ollut vähän mälsä fiilis, joulun jälkeinen talvi kun ei tunnu useinkaan yhtään niin taianomaiselta kuin sitä edeltävä. Nyt talvi ei ole vielä päässyt kunnolla alkamaankaan, joten odotan sitä edelleen samalla innolla kuin ennen joulua. :)

  Kaikkea kaunista ja iloista uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla;) Ja hauska kuulla myös, että joululaulujakin lautetaan vielä loppiaisena;) Se on totta, että joulun jälkeinen talvi ei tunnu yhtä taianomaiselta. Eli kyllä kaikki joulun kynttilät ja koristeet tuo sitä omanlaistaan tunnelmaa, tähän pimeimpään ajanjaksoon;) Tulisiko se taianomainen tunnelman tunne sieltä lapsuudesta? Silloinhan sitä on pienenä varmaan kaikkea suurin silmin ihaillen juuri katsellut;) Toivottavasta tulee odottamasi talvi! Meillä on ainakin pakkanen tänään noussut kunnon lukemiin, lähemmäksi pariakymmentä astetta, huh!
   Kaunista ja onnellista uutta vuotta Sinulle!

   Poista
 18. Niin suloinen joulutunnelma välittyy kuvistasi! Kyllä meilläkin joulu jatkuu loppiaiseen. Joskus hyvä kuusi on ollut sisällä Nuutinpäivään saakka. Joulun riisuminen pois tuo vähän sellaisen kylmänkalsean arjen. Se aina harmittaa. Lämpimiä jouluvaloja katselisin mieluusti pitempään, mutta pitenevät päivät toisaalta suorastaan vaativat siivoamaan kaiken ylimääräisen pois. Kummallisen ristiriitaista. Mutta elämään joulun jälkeenkin sopeutuu yllättävän äkkiä. :) Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä se tosiaan on vähän ristiriitaista. Kyllähän ne jouluttelutkin aikanaan loppuu ja tulee tarve siivota pois. Mutta aina se on hiukan haikeaa;)

   Poista
 19. Niin kotoisa tunnelma täällä blogissasi. Itse aloitan joulufiilistelyt ajoissa, ajoissa ja mielelläni korjaisin joulun pois sitten melko nopeasti. Ihanaa alkanutta vuotta sinulle!
  XX

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos;) Jos aikaisin aloittaa, niin varmaan sitten tekeekin mieli jo alkaa keräilemään aikaisemmin pois. Minä olen pikkuhiljaa oppinut, että sitä voi tosiaan aikaisemmin aloittaa koristeidenkin laittamisen, kuin vasta joulun kynnyksellä;) Koristeista ja kauniista tunnelmasta nauttii mielellään jo ennen jouluakin.

   Poista
 20. Kaunista tunnelmaa ja oikein hyvää Uutta vuotta sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinulle ja erittäin hyvää Uutta vuotta! Kiva, että pistäydyit;)

   Poista

Kiitos Sinulle vierailusta ja kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Äkkiä Peppi päästi parkaisun.

- Ai, enpä ole koskaan nähnyt mokomaa,

hän huusi nostaen vanhan ruostuneen peltitölkin ruohikosta.

- Millainen saalis, millainen loistosaalis.

Tölkkejä ei koskaan ole liikaa.

Tommi katseli epäilevästi tölkkiä ja sanoi:

- Mitä sinä tuolla teet?

- Oi, vaikka mitä, sanoi Peppi.

- Siihen voi panna esimerkiksi leivoksia.

Silloin siitä tulee sellainen mukava Leivostölkki.

Tai siihen voi olla panematta leivoksia.

Silloin siitä tulee Tölkki Ilman Leivoksia.

Se ei ole ihan yhtä mukava, mutta hyvä sekin.Peppi Pitkätossun tarina