sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Liekit sydämen

Näitä lepattavia kynttilän sydämiä katsellessa, olen miettinyt maailman menoa, sen pimeitä puolia ja vastapainoksi lähimmäisen rakkautta. Meidän erilaisuutta. Mistä kumpuaa paha ja hyvä ja miksei hyvä halua olla paha, tai se paha hyvä laisinkaan? Tai mitenkä hyvän pahuus onkin joskus se yllättävin.
Olen miettinyt ihmisten välittämistä nyt kun tapahtuu ja ihan arkipäivässä. Siitähän kaikki lähtee. Tässä meidän elämässä. Minkälaisen maailman rakennamme omalta osaltamme, ihan keskenämme? Olen miettinyt aivan pieniä eleitä, empatiaa, kaveruutta ja hyvää ystävyyttä tai työtoveruutta tai sitä kertakaikkisen ystävällisyyden puutetta.
Mikä lopulta estää meitä olemaan ystävällisiä toisillemme? Saatikka itsellemme? Mitä miettii ihminen, jolle ystävällisyys on epäluulon siemen tai ilo aiheena perin epämiellyttävä?
Tuumailin jopa tätä blogistaniaa. Täällä vallitsevaa ystävällisyyttä ja empaattisuutta. Hämmästyin sitä aluksi aikoinaan ja hämmästelen vieläkin. Joukko toisilleen vieraita ihmisiä tutustuu toisiinsa kommentoiden, rakentaa toisistaan mielikuvaa ja keskustelee toisilleen hyvällä fiiliksellä jopa vuosikausia;) Käymme toistemme luona tervehtimässä ja vaihtamassa muutaman sanan. Tällaiseen hyvän mielen jakamiseen eivät edes arkielämässä kaikki pysty! Eikä kaikki tietenkään täälläkään.
Olemme kaikki samanarvoisia blogeinemme. Mutta myös täällä meitä on erilaisia. Toiselle voi olla vierasta vastata toisen tai kaikkien ystävällisyyteen, olemaan vastavuoroinen?  Positiivinen mieli ei ole välttämättä hyvä asia toiselle ollenkaan.
Näitä lepattavia sydämiä katsellessa, olen varma siitä, että haluan kuitenkin vaalia omalta kohdaltani hyviä asioita, hyvää mieltä. En pysty maailmaa pelastamaan, mutta voin olla myötätuntoinen, ymmärtää ja auttaa, mitä voin. Voin auttaa monella tapaa, montaa, ihan lähelläkin. En halua kyynistyä arjessa enkä maailman tilassa. Haluan innostua ja iloita pienistäkin asioista, edelleen.
Uskon vahvasti, että se mitä ruokkii mielessä, kasvaa. Hyvää tai pahaa mieltä, toivoa tai toivottomuutta, valintakysymys, kumman voimaa kasvattelee.  Kun sitä lämmintä liekkiä sydämessään ei päästä sammumaan, on parempi mieli itsellä ja muilla. Liekki lämmittää, vahvistaa, tuo varmuutta ja kantaa eteenpäin.
Kiitos kaikille ystävällisille kävijöille ja kommentoijille, jotka olette täällä aina vierailleet ♥ 
Mukavaa joulunodotusta Teille kaikille! Pitäkää huolta toisistanne.
42 kommenttia:

 1. Kauniista kuvistasi tulee kyllä aina niin hyvä mieli! Mukavaa lähestyvää joulukuuta sinullekin! Nautitaan pienistä arjen kauniista pisaroista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinulle paljon Nonna;) On kiva, että olet aina käynyt. Nautitaan kaikista mukavista asioista ja näistä hämäränajan tunnelmista!! Nyt on niin paljon sellaista, mitä ei valoisan aikaan ole.

   Poista
 2. Juuri näin. Annetaan hyvän voittaa, kannetaan kortemme kekoon.
  Mukavaa joulunalusaikaa sinnekin.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kirjoitus. Ihanaa joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 4. Niin, miksi maailmassa on niin paljon pahaa.. ja nämä viimeaikaiset tapahtumat pistävät kyllä miettimään tätä elämää..
  Olen suorastaan sanaton, kun luin tekstisi, niin kauniisi ilmaisit tuntemuksesi. Ihailen taitoa kirjoittaa - itse olen huono siinä, vaikka paljon ajatuksia päässä onkin. Itse uskon vahvasti siihen, että kun tekee jollekkin hyvän teon, sen saa itse myös jollain tavalla takaisin :)
  Itseänikin hämmästyttää ihmisten ystävälliset kommentit, täysin tuntemattomia ihmisiä - ketkä kommenteillaan lämmittävät mieltäni - se on uskomatonta!
  Kuvasi ovat todella kauniita! Ihanaa joulunodotusta sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Sinulle Mia;) Kyllä Sinä osaat kirjoittaa erittäin kauniisti!! Olisiko se vaan joskus niin, että saattaa tuntua siltä, ettei osaa..., Ehkenpä juuri niissä tapauksissa, kun toinen sanookin melkein ajattelemani asiat, joita en oikein itse saanut ulos sanottua, niin kuin ajattelin... Tämä oli nyt hieman vaikeasti sanottu minulta;) Mutta minusta tuntuu hyvinkin usein, että mitenkä toinen osasikin sanoa tuon juuri noin, kuin ajattelin!
   Me varmaan käymme paljolti sellaisissa blogeissa, joissa tunnistamme sielunsiskoja;)
   Kiva, että käyt täällä!

   Poista
 5. Ihana kirjoitus! Samoja asioita olen itsekin usein pohtinut. Monesti tulen siihen lopputulokseen, että pelko ja epävarmuus ajavat ihmiset vihaisuuteen ja epäystävällisyyteen. Ei haluta olla liian pehmeitä, ettei vain tultaisi itse ensiksi loukatuiksi. Sinänsä surullista ja kuinka turhaa useimmiten.

  Maailman tapahtumat ovat vielä ihan omaa luokkaansa ja käsittämätön on tuo terrorismin ilmapiiri, joka on tunkeutunut kaikkialle. Ehkä me kuitenkin jokainen voimme omalla käytöksellämme tehdä edes jotain - suhtautua ihmisiin ihmisinä eikä lokeroida heitä värin tai kansaalisuuden perusteella vihollisiksi tai ystäviksi.

  Aivan ihanan jouluinen tunnelma on kuvissasi. Hyvän mielen joulunodotusta sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Olen monesti ajatellut juuri tuota myös, että ihmiset epävarmuuttaan ovat epäkohteliaita. Ja luulen, että se monesti on juuri niin.
   Ja se on erittäin tärkeää, ettei ihmisiä lokeroida. Mustavalkoinen ajattelutapa saa hieman näkemään punaista joskus...;) Tiedän, että tiedät, minkä tyyppistä tarkoitan;)
   Nautiskellaan tästä joulualusajasta!!.

   Poista
 6. Kaunis postaus ihana joulun tunnelma kuvissasi Mukavaa joulun odotusta sinulle. ♥

  VastaaPoista
 7. Viisaita ja hyviä sanoja.
  Mukavaa joulun odotusta ja kiitos, että pidät Hyvän mielen blogiasi!

  VastaaPoista
 8. Niin syvällisiä ja hienoja pohdintoja. Suuria kysymyksiä joihin valitettavasti emme ehkä koskaan saa lopullisia vastauksia. Maailmassa on aina ollut paljon pahaa, eikä ainoastaa tänä päivänä, mutta onneksi myös niin paljon hyvää. Uskon, että pahuus kumpuaa pahuudesta ja epätoivosta ja hyvyys hyvyydestä ja rakkaudesta. Kaikki se hyvä minkä lähimmäisellemme annamme tai jaamme ei suinkaan ole meiltä itseltämme pois, vaan tulee hyvänä mielenä moninkertaisesti takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Hienosti sanottu! Olen täysin samaa mieltä kanssasi, se ei ole itseltä pois, mitä itsestämme annamme, vaan tulee moninkertaisena takaisin;)

   Poista
 9. Blogimaailma hämmästyttää minuakin!
  Uskomattomia yhteensattumia, uusia ystäviä ja seikkailuja toisten ihaniin koteihin ja elämään!

  Kauniit kynttiläjalat ja tunnelmallista marraskuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! On todella ihmeellistä, että täällä on niin paljon lämminsydämisiä ihmisiä. Niin kuin Sinäkin olet, sydän täynnä kultaa;)

   Poista
 10. Tulin tämän tekstin luettuani todella hyvälle mielelle! Itse asiassa niin hyvälle, että päätin jäädä lukijaksi ja tulla tutustumaan ajankanssa tähän blogiisi :) Kauniisti kyllä kirjoitat ja niin tärkeää asiaa! Ja hyvää joulun odotusta sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onpa mukava kuulla;) Ja kiva, että tulet uudelleen!!!

   Poista
 11. Hyviä mietteitä! Ja tunnelmallisia kuvia! Varmasti täällä blogistaniassa niin kuin muuallakin elämässä olisi hyvä sanonta "Tee muille niin kuin tahtoisit itsellesi tehtävän" . Mukavaa tulevaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mima. Tätä ajatusta minä yritän elämässäni noudattaa;) Siinä kiteytyy oleellisin!

   Poista
 12. Kaunis kirjoitus! Oikein hyvää joulun odotusta...

  VastaaPoista
 13. Tärkeä hyvän mielen postaus :). On tosiaan aivan ihmeellistä, että miten ihmeessä blogiverkosto voikaan olla niin selkeästi tällainen hyvän mielen jakamisen verkosto. Se on mieletöntä ja antaa varmasti monelle - ainakin minulle - uskomattomia voimavaroja arkeen. Uskon myös siihen, että kun saa hyväntahtoisuutta osakseen, jakaa sitä herkemmin eteenpäin. Oikein HYVÄÄ viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi;) Se on aidosti hämmästyttävä asia, miten hienoja ihmisiä täällä on. Ystävällisyyttä on todella paljon ja jos joku tarvitsee tsemppausta, hän varmasti saa sitä! Olen kanssasi samaa mieltä, että siitä saa voimavaroja arkeen. Ja hyväntahtoisuus moninkertaistuu, kun sitä jaetaan, aivan varmasti!!!
   Oikein HYVÄÄ viikonjatkoa myös Sinulle;)

   Poista
 14. Sitä lämmintä liekkiä ylläpidän myös. Kirjoitat niin osuvasti ja aivan kuin minun suustani. Kivasti olit huomioinut myös blogistanian tuossa mietteissäsi. Ehdittyäni jo 45 vuoden ikään olen huomannut tuon lämpimän liekin ylläpitämisen, toisista ihmisistä välittämisen, huomioon ottamisen ja positiivisen elämän asenteen kantaneen hedelmää, niin omissa lapsissani kuin esim. työyhteisössänikin. Mennessäni nykyiseen työpaikkaani töihin vuosia sitten, siellä vallitsi huono ilmapiiri ja työkavereiden keskinäinen kyräily. Nähtiin helposti vain ne negatiiviset asiat ja niistä kyllä sanottiin ja suoraan. Itse en lähtenyt tähän mukaan vaan olin positiivinen, huomioin työkaverin myös ihmisenä (en vain työkaverina), muistaen aina kysyä mitä kuuluu ja kiittää kuluneesta työpäivästä. Nyt olen siis ollut jo useita vuosia tässä työpaikassa ja työilmapiirimme on muuttunut täysin toiseen äärilaitaan. Voin rehellisesti sanoa, että meidän työyhteisössämme vallitsee nyt välittävä ja lämpimällä liekillä lepattava positiivisuuden ilmapiiri. Joten allekirjoitan kyllä jookaisen lauseen tekstistäsi. On kerrassaan ihana löytää ihmisiä, jotka näkevät maailman samoin:) Jatketaan samaan malliiin ja kiitos kauniista sanoistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinulle;) Työyhteisössä voidaan ajautua melkein huomaamatta ilmapiiriin, jossa ei huomioida toisia ihmisiä. Olet erittäin oikeassa siinä, että sielläkin tarvitaan toisten ihmisten huomioimista, kiitosta ja inhimillistä välittämistä. Nimenomaan ihmisyyttä;) Se ei ole välttämättä helppoa, jos ympärillä on paljon negatiivista henkeä. Mutta ehdottomasti inhimillisyyden ylläpitäminen kannattaa. Ja aivan varmasti se kantaa hedelmää ennen pitkää, tavalla tai toisella! Joskus se hiljainen jurnottaja ja kaiken vastustajakin saattaa paljastua pikku hiljaa hyvinkin mukavaksi ihmiseksi, kun oikean lähestymistavan löytää:)
   Hienoa, että kaltaisiasi ihmisiä työpaikoilla on;)

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina ♥ Sinä jaat paljon hyvää mieltä moneen blogiin!! Olet nimenomaan hyvin vastavuoroinen ihminen ja jätät itsestäsi jälkeen aina mukavia, positiivisia kommentteja;);) Niitä on aina ilo lukea.

   Poista
 16. Saat kyllä kirjaimellisesti aikaan hyvää mieltä kirjoituksillasi ja kommenteillasi, laisiasi tarvitaan kipeästi tässä maailmassa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Sinulle Elina ;);) Tällaista on kyllä kiva kuulla. Aina ei välttämättä itse tiedä, miten ihmiset reagoi, minunlaisiini juttuihin. Kiitos!!

   Poista
 17. Kauniisti kirjoitat pohdintaa, joita meistä monet ovat varmaan viime aikoina joutuneet pohtimaan. Miksi jotkut valitsevat katkeruuttaan tai kokemustensa kautta hyvän ja toiset pahan. <3 Olisiko se sitten niin, että vahvat ihmiset jaksavat uskoa hyvään, vaikka mikä tulisi. <3

  Hyvää mieltä täällä aina saan ja hyvää mieltä sinnekin takaisin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Olet lämmin ja hyväsydäminen ja kirjoitat aina erittäin kauniisti, kaikille!! Sillä on hyvin suuri merkitys ihmisille, suurempi, kuin ehkä arvaatkaan aina. Olen kanssasi samaa mieltä, että tietty elämänkokemus ja vahvuus sekä sen myötä hyvä itsetunto antaa uskoa hyvään. Ja siihen, että aina löytyy jotain positiivista. Sitä ei tarvitse miettiä, se on, itsessä :)
   Kiva, että olet olemassa ♥

   Poista
 18. Tulin vastavierailulle ja jäin lukijaksi. Täältä todella saa hyvän mielen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, että tulit;) Minä olen niin iloinen, että löysin Sinun blogisi!!

   Poista
 19. Kauniisti ilmaiset asioita. Monelle voi vain olla vaikea ilmaista tunteita ventovieraalle ihmiselle vaikka ehkä haluaisikin, myös näin vaikkei toista edes näe. Ihmisten on joskus vaikea puhua ja tällainen kommentointi on melkein kuin "puhumista".
  Iloa ja hyvää mieltä joulun odotuksen. Tuijotellaan liekkejä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olet erittäin oikeassa, kaikille tällainen jutustelu ei ole luontevaa. Olemme erilaisia ja sitä pitää kunnioittaa. On myös niitä hiljaisia paljon, jotka eivät kommentoi ja se on minusta ihan ok. Kommentointi ei ole pakollista. Blogit voi olla toiselle kuin lehden lukua, selaillaan vaan ja katsellaan kivoja kuvia;) Enkä minä itsekkään aina kommentoi, joskus on aikoja tai tilanteita, että vain käyn lueskelemassa ja sitä tekee varmaan kaikki. Niin sen pitää mennäkin, eihän me aina normielämässäkään 'jakseta' höpötellä ;) Ja sitten kun on taas juttutuulella tai on aikaa, on kiva postailla, heitellä blogeihin kommentteja ja saada vastauksia;) Se on sitä ’keskustelua’ sitten;) Mutta jutusteluun lähtevä varmaan odottaa vastavuoroisuutta useimmin ja ne on varmaan niitä bloggailun helmiä;)
   Mutta, on myös sitä puolta, jota ei blogistaniassa aina välttämättä osata ymmärtää. Voi olla blogeja, joissa kerätään kommentteja ja lukijoita, mutta joissa ei vastata vieraan kommentteihin, saatikka, että käytäisiin vastavierailulla. Pahinta on varmaan myös se, että vastataan osan kommenttiin, osan ei? Se tuntuu varmaan jokaisesta epäkohteliaalta, aivan samalla tavalla, jos vaikka tervehdit kadulla ystävällisesti, eikä siihen reagoida mitenkään. Mielestäni jokainen blogi ja kommentin jättäjä on samalla tavalla arvokas. Minusta ei ole kiva ajatella vaikkapa juuri bloggailun aloittanutta ihmistä (tai ketään), joka yrittää ottaa kontaktia, eikä hänelle vastata. Sehän on vähän, kuin jättäisi ihmisen yksin…
   Sinulla on kiva blogi ja siellä on ilo käydä. Vähän rokimpaakin otetta aina väliin;) Tykkään!!
   Tuijotellaan liekkejä ja nautiskellaan ;)

   Poista
 20. Oikein hyvä postaus, oikein hyvä!

  VastaaPoista
 21. Arvaa mitä? hymyilen ja minut on vallannut..HYVÄ MIELI <3 kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Birgit hyvästä mielestä Sinulle;) Hymyilen myös <3

   Poista

Kiitos Sinulle vierailusta ja kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Äkkiä Peppi päästi parkaisun.

- Ai, enpä ole koskaan nähnyt mokomaa,

hän huusi nostaen vanhan ruostuneen peltitölkin ruohikosta.

- Millainen saalis, millainen loistosaalis.

Tölkkejä ei koskaan ole liikaa.

Tommi katseli epäilevästi tölkkiä ja sanoi:

- Mitä sinä tuolla teet?

- Oi, vaikka mitä, sanoi Peppi.

- Siihen voi panna esimerkiksi leivoksia.

Silloin siitä tulee sellainen mukava Leivostölkki.

Tai siihen voi olla panematta leivoksia.

Silloin siitä tulee Tölkki Ilman Leivoksia.

Se ei ole ihan yhtä mukava, mutta hyvä sekin.Peppi Pitkätossun tarina