torstai 15. lokakuuta 2015

Syksyistä usvaa

Pelloille hiipii kaunista usvaa. Kesäisin ja varsinkin syksyisin,
aina iltaisin. Aamuisin harvemmin.
Verhojen takana odotteli, sopivan rauhallinen utumaisema, ensimmäisenä hidastelevana loma-aamuna..
Kiireettömiä aamukahveja, mitääntekemättömyyttä ja jos siltä tuntuu puuhastelua. Paljonkin. On ollut aikaa hyvästellä hiljalleen horteeseen vaipuva luonto. Pöyhiä kukille petiä paremmaksi. Painella pienet sipulit pehmopatjalleen. Lisätä peittoa eniten palelevalle.
Jatkoaika oikeastaan, pitkä ja hyvä syksy!

42 kommenttia:

 1. Ihana tunnelma kuvissasi. Nyt onkin saanut nauttia hienosta, aurinkoisesta syksystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut kyllä hyvä syksy. On saanut ihan rauhassa laitella ulkohommat kuntoon;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Helinä;) Ihana, että tunnelma välittyy sinnekin puolelle, sillä aamun hetki on todella tunnelmallinen ja rauhallinen.

   Poista
 3. Tänä syksynä aamut on ollut ihan älyttömän kauniita!

  VastaaPoista
 4. Tunnelmallista. Nyt on saanut nauttia kauniista ilmoista vähän on ollut aamu sumua. Iloista viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva;) Kun tietää talven tulevan, näistä osaa nauttia ja vetää keuhkot täyteen tätä syksyistä raikasta ilmaa.

   Poista
 5. Kauniita kuvia ja sanoja ♡ Radiossa sanottiin, että toissa päivänä oli vanhan kansan mukaan ensimmäinen talvipäivä. Meillä on vielä koivussakin keltaiset lehdet ja nurmi vihertää. Syksy on tosiaan venynyt ihanan pitkäksi. Toivottavasti se synkkä ja harmaa kausi ennen lumientuloa jää lyhyeksi. Mukavaa viikonloppua =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna;) Voi hyvin kuvitella, että onkin ollut ennen näin. Ilmat on jotenkin muuttuneet ja pikkuhiljaa nämä syksytkin tuntuu pidentyneen. Ja hyvä näin! Pidän syksyn raikkaudesta. Meillä läksi lehdet puista huminalla, silloin Valio-myrkyssä;) Mutta ruohot viheriöi vielä täälläkin. Hyvää viikonloppua Sinullekin

   Poista
 6. Oi, mitä tunnelmia kuvissasi onkaan! Minuakaan ei haittaa tämä syksyn lämpökausi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketäpä haittaisi;) Viikon aamupakkaset vähän jarrutteli, mutta vielä tuli onneksi nämä lämpimämmät. Paitsi, että kohtapuoliin taas viilenee. Mutta nautitaan näistä!

   Poista
 7. Ihana rauha kuvissasi ja myös kirjoituksessasi. Aloitin myös pari päivää sitten minilomani. Hitaat & kauniit aamut ovat niitä jotka kuuluvat mukavien asioiden listaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, hitaat ja kauniit aamut, oma tahti, on niitä parhaita hetkiä;)

   Poista
 8. Kauniita kuvia! Meillä yleensä aamuisin on kova usva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamu-usvakin on niiiiin kaunista. Meillä usvaisuus laskeutuu pelloille aina iltaisin. Sitä oikein odottaa, kaunis hetki;)

   Poista
 9. Asut näköjään hyvin kauniissa kodissa, näistä kuvista tuli minulle hyvä olo - vanhaa ja kaunista, huokaisu päälle! Miten kaunis tuo vanha ikkuna ja mikä maisema, eihän tuosta voi muuta kuin nauttia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia kauniista sanoistasi;) Kotimme maalla on meille rauhan ja hyvän olon tyyssija. Vanha talo ottaa väkensä aina vastaan, kuin lämpöiseen syliinsä. Tiedät kyllä;) Tästä voisi puhua viikkoja. Vanhan talon sielusta, kuinka talo on persoona ja niin edelleen...
   Työt vielä kaupungissa ja siellä kakkoskoti. Mutta onneksemme lyhyellä välimatkalla. Täällä maalla kaikki vapaa-aika. Ja tänne kaiken poissaolon ajan aina takaisin odottaa;)

   Poista
 10. Ei kait tässä voi muuta kuin toistella muiden sanoja, kauniita kuvia ja ihana tunnelma, siihen päälle vielä...kaunis koti!! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Johanna! Ja erittäin hyvää viikonloppua Sinullekin;)

   Poista
 11. Kaunis usvapelto näkyy ikkunasta. Mikäs siinä kahvitellessa ja katsellessa <3 Tuli lapsuus mieleen kun muistin että mullakin oli lapsena vähän samannäköinen peura kuin tuolla vitriinissä näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usvainen pelto on todella kaunis katsella ja tuotakin tuli katseltua pitkään;) Odotan aina iltausvan laskeutumista pellolle, se on aina erilainen. Ja aivan mielettömän mystinen, kun siihen osuu täysinkuun valo!
   Peurat on söpöjä. Ja muistan, että joskus oli niitä posliinipeuroja, jossa äitipeura ja kaksi pienempää peuraa ohuella ketjulla emossa kiinni;) Ja olikohan siinä jotain untuvaakin peuran otsassa...

   Poista
 12. Ihana syksyinen fiilis tuli :) Kaunista <3 Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja samoin Sinulle, hyvää viikonloppua;)

   Poista
 13. Kauniita syyspäivän tunnelmia, ja suloinen aamumaisema ikkunasta. Viimeinen kuva tuo ihanan kotoisan ja rauhallisen olon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi;) Tuon viimeisen kuvan vanha valokuva naisesta hevosen kanssa on minusta jotenkin todella herttainen ja lämmin. Se symbolisoi minulle jotenkin sitä ajatusta, että on valtavan tärkeä asia, että ihmisellä on elämässä rakkaita ja mieleisiä asioita, jotka tuovat hyvän olon tullessaan. Naisen katse on jotenkin niin onnellinen ja eläimen ja ihmisen rakkaus välittyy kuvasta juuri niin, kuin se on varmasti ollut. Ja ajatuksena tuon kuvan toteuttaminen on mielestäni erikoisen kiehtova.

   Poista
 14. Voi kun ihana kirjoitus. Tunnelmaa sekä sanoissa että kuvissa. Pidän niin syksystä, mutta aina ei näin ole ollut. Mielestäni pitää osata juuri tunnelmoida ja nähdä kosteassa ja kylmässäkin sen kauneus ja haikeus. Syksyllä katse kääntyy sisätiloihin ja kauniisiin yksityiskohtiin, juuri niin kuin tässä postauksessai :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi;) On ollut pitkään hyvä syksy. Nyt alkaa näemmä lämpötilat laskemaan...
   Olen taipuvainen uskomaan, että se, mitä ruokkii ajatuksillaan, kasvaa. Kun kylmä ja viima puhaltaa, on parempi kääntää katse sinne kauniisiin asioihin,
   Kaunista syksyä Sinulle!

   Poista
 15. Ihanaa lukea tällaisia ja mausteena vielä tunnelmalliset kuvat. Utuisen sumuisia aamuja ja iltoja on nyt ollut useita. Nautitaan niistä täysin rinnoin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos Johanna;) Nautitaan, täysin rinnoin!!

   Poista
 16. Kaunis syksyinen ikkuna ja tunnelma! Onpa komea tuo vanha taulu! Harmittaa kun nämä päivitykset eivät ole tullut lukulistalleni. Ahmin tässä samalla monta postausta kerralla. Useasti monen seuraamani blogin kohdalla on käynyt niin että ne eivät päivity tuohon listalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mima! Olen kuullut aiemminkin jonkun maininneen, että postaukset eivät päivity lukulistalle. Toivottavasti jokin ohimenevä vika? Ei sitä aina muuten muista käydä kurkistelemassa;) Kiva, että poikkesit.

   Poista
 17. Utuisen kaunis maisema!
  Ja tunnelma niin viehättävän kotoinen kuvissasi!
  Ihania syyspäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Ihania lokakuun loppupäiviä sinnekin;)

   Poista
 18. Ei mikään ole niin kaunis kuin utuinen aamu! Näyttää ihanalle Sinulla siellä sisällä, vanhoja ihania tavaroita.. tulee todella hyvä mieli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinulle! Utuinen aamu on niin kaunis. Nyt onkin nämä utuaamut pikkuhiljaa antaneet tilaa kirpeämmille pakkasaamuille;)

   Poista
 19. Voi miten ihana tunnelma! Mikä on tämän naisen ja hevosen tarina? Mistä kuva on peräisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, että kävit kommentoimassa;) Kuva eli taulu on ostettu kirpputorilta, vanhojen tavaroiden osastolta. Eli kuva voi olla mistä päin vain kotoisin, jonkun keräilijän kokoelmista. Kuva on niin kaunis, tunteita herättävä ja hyvin erikoinen aiheeltaan. Tämä vie ajatuksissa kaus, siihen tilanteeseen, kun kuva on otettu.
   Tässä samalla en voi olla kertomatta ihailuani, sitä Teidän sormuslöytöä kohtaan. Luin siitä lehdestä ja sattumalta huomasin blogistasi, että se olikin tapahtunut teillä. Jäi kiireessä silloin kommentoimatta ja unohdin palata kommentoimaan. Uskomaton, ainutlaatuinen ja järisyttävän hieno löytö!

   Poista
 20. Tulit mieleeni retromessuilla lokakuussa kun näin siellä tuommoisen vanhan siilin. :) Myyjää en tavannut juuri sillä hetkellä joten jäi hinta selvittämättä.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, oli kuulla tämä juttu;) Olisipa minustakin ollut mielenkiintoista kuulla hinta.

   Poista
 21. Voi kun täällä on kaikkea kivaa... mun on kyllä tultava paremmalla ajalla, ajan kanssa! Sitten kyllä tutkailen useamman postauksen. Pitäisköhän varata nenäliinoja..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa paremmalla ajalla;) Ja toivottavasti ei tarvitse nenäliinoja;);)

   Poista

Kiitos Sinulle vierailusta ja kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Äkkiä Peppi päästi parkaisun.

- Ai, enpä ole koskaan nähnyt mokomaa,

hän huusi nostaen vanhan ruostuneen peltitölkin ruohikosta.

- Millainen saalis, millainen loistosaalis.

Tölkkejä ei koskaan ole liikaa.

Tommi katseli epäilevästi tölkkiä ja sanoi:

- Mitä sinä tuolla teet?

- Oi, vaikka mitä, sanoi Peppi.

- Siihen voi panna esimerkiksi leivoksia.

Silloin siitä tulee sellainen mukava Leivostölkki.

Tai siihen voi olla panematta leivoksia.

Silloin siitä tulee Tölkki Ilman Leivoksia.

Se ei ole ihan yhtä mukava, mutta hyvä sekin.Peppi Pitkätossun tarina