lauantai 29. elokuuta 2015

Vanha kaunis lastenlautanen

Tällaisen söpöliinin löysin taannoin. Ja sellaiseen hintaan, ettei antiikkipaikoista löydy ikinä. Olin tästä oikein hyrisevän iloinen!
Vanhoissa lasten astioissa on jotain todella, todella herttaista ♥
Arabiaa ja ymmärtääkseni ollut jonkinlainen vientituote...

44 kommenttia:

 1. On kyllä aivan käsittämättömän söpö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä niin söpö, että seinälle meinasin laittaa;)

   Poista
 2. No on kyllä todella ihana. <3

  VastaaPoista
 3. Kauniin vanhan lasten lautasen olet löytänyt :) Mahtaisiko siihen kuulua mukikin? Minulla on vanha Lumikki-lastenlautanen Arabialta. Tuossakin on ihanaa Ajan patinaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mutta nyt kun sanot, niin kylläpä tähän voisi kuvitella mukin kuuluvan. Ehkäpä se tulisi joskus vastaan;) Ajan patina on tässä juurikin se viehättävä asia kauniiden kuvien lisäksi.
   Olen joskus nähnyt Lumikki lautasen, antiikkimessuilla kenties, jos oikein muistan. Ne on todella, todella kauniita. Ja arvokkaita;) Olet onnekas.

   Poista
  2. Oho, enpä olisi arvannut, sain nettikirppiksen kautta ostettua aika edullsesti, oli myyjän oma lapsuuden lautanen. Jos sinua kiinnostaa käydä kurkkaamassa, löytyy blogistani postaus lautasesta tunnisteella Arabian lautanen :) Noissa vanhoissa Arabian lautasissa on se Jokin. Ja kiitos kun kävit blogiani kurkkaamassa <3

   Poista
  3. Kävin katsomassa;) Se on niin valtavan kaunis lautanen, ihana aarre! Senhän voisi laittaa seinälle sellaisella lautaspidikkeellä, niin näkyisi aina;)

   Poista
 4. Aivan ihana. Aihe on niin valloittava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos;) Aihe on tässä todellakin hyvin valloittava.

   Poista
 5. Oi onpa ihanan söpö lautanen ☺~☺

  VastaaPoista
 6. No on kyllä hurjan ihana!!! <3

  VastaaPoista
 7. Upea lautanen, kuin pieni taideteos! Kaunis myös muodoiltaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin tämän juuri siksi seinälle laittaa,) Ja totta, tämä muoto on erityisen kaunis!

   Poista
 8. Hauska lautanen! Aivan uusi tuttavuus minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, en ole tällaiseen ennen törmännyt minäkään;) Arabialla on kyllä uskamaton määrä näitä erilaisia. Hämmästelen tätä aina!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kaikki vanhat lasten astiat on kyllä melkoisia aarteita;) Se, että ne yleensäkin on säilyneet ehjinä:)

   Poista
 10. Ihan kuin jostain vanhan ajan lastensadusta :). Suloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nimenomaan tästä tulee sellainen tunne... Hannu ja Kerttu meininki, tai jotain)

   Poista
 11. Tästä voi kertoa monta kivaa tarinaa...
  Kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Pieni lapsi varmaan näkee tässä monta tarinaa;)

   Poista
 12. Tällaisen lautasen muutaman muun Tosi Wanhan Arabian astian kanssa saimme kaupantekijäisinä, kun 90-luvulla ostimme vanhan saaristolaismökin http://akissfromthepast.blogspot.fi/2011/04/little-drummer-boy.html (valitettavasti tätä kuvaa ei löytynyt Arabian omilta sivuilta). Lapsille suunnattu mallisto on ollut huikea! Olen syntynyt 50-luvulla ja omasta lapsuudestani muistan juuri tuollaisen lautasen, kupin ja asetin. Löytösi lienee samaa sarjaa.

  Palaan vielä edelliseen kirjoitukseesi siitä kolibrikuvaisesta purkin kannesta. Itse keksipurkki on vain n. 5 cm korkea ja sen reunaa tosiaan kiersi samanlainen lintuaihe. Näitä purkkeja oli "paremmissa kaupoissa" myynnissä 60-luvun alkupuolella. Kyllähän nytkin löytää kaupoista vielä (lähinnä englantilaisia) cookies-purkkeja, jotka on tehty pellistä, mutta kuvat eivät ole läheskään näitten luokkaa. Mulle nämä tuovat mieleen oman kansakouluopettajani, ikäneidon, jolla oli tapana käydä kerran kuussa kaupungissa "fiinimmillä ostoksilla". Tuolloin hän aina osti näitä keksipurkkeja ja me koululaiset saimme pienet herkut kiitokseksi, kun kannoimme opettajan puulaatikon täyteen :) Toisinaan palkkiona oli myös kiiltokuva tai paperinukke. Harmi että aika on vienyt ne mennessään Sinne Jonnekin...
  Toivottavasti osut sellaiselle rompetorille, että saat kannellesi myös purkin. Myös joittenkin ikäihmisten kuolinpesien huutokaupoissa näitä voi olla.
  Lykkyä etsintään,
  toivottaa Keekeläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Keekeläinen kommentista;) Tuon linkin lautasen olen nähnyt joskus tosi, tosi kuluneena kirpparilla. Tunnistan siitä vain nuo reunakuviot. Mutta nyt näin, mikä kuva lautasessa varsinaisesti on;) Kaunis ja huikea toden totta.
   Hauska tarina opettajasta;) Ja voin kuvitella, että tuo kiitos halkojen kantamisesta on hyvin jäänyt pienen lapsen mieleen" Kiva oli nyt kuulla aikakausi tuolle kolibripurkille. Kiitos tästä tiedosta. Minä jotenkin luotan siihen, että kannen purkki saattaa tulla jostain vastaan. Niin monesti näitä 'puuttuvia osia' löytyy mitä merkillisimmistä romulaareista, juurikin esimerkiksi rompetoreilta;) Kerron varmasti, jos sen onnistun löytämään.
   Mukavaa syksynjatkoa Sinulle!

   Poista
 13. Voi ei miten söpö! Muistan kuinka äiti aina pienenä yritti saada meitä syömään innokkaammin sillä että lautasen kuva alkoi pohjalta näkymään. Tämä olisi juuri sellainen lautanen joka kiinnostaisi lapsia. Tosin eihän tällaiselta raaskisi syöttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpas ollut äidillä hyvä kikka;) Nerokas suorastaan. Onpa saattanut tämänkin lautasen käyttäjäkin joskus samalla metodilla syödä;)

   Poista
 14. Tuo on kyllä ihana lautanen :) Mä olen löytänyt kirpputoreilta kaksi tuota sarjaa: toinen on syvälautanen ja toinen tavallinen. Molemmat seiniä koristamassa :) Lautanen on muuten Arabian Que rico! sarjaa vuodelta 1932-1949 (suunnittelija Gunnar Wahlroos) Joskus luin että näitä lautasia olisi tehty vientiin Etelä-Amerikkaan (Que rico on espanjaa ja tarjoittaa "onpa herkullista") Tämmöinen tarina jos tätä ei ollut vielä kukaan kertonut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi;) Tämäpä olikin mieleniintoista tietoa! Ymmärsin tämän olleen jonkinlainen vientituote, mutta tässä tulikin vallan hyvää tietoa. Oletpa ollut onnekas, kun olet tätä sarjaa jo kaksin kappalein löytänyt! Tämä oli minulle aivan uusi ja ensimmäinen kerta tätä sarjaa, kun tuli vastaan!

   Poista

Kiitos Sinulle vierailusta ja kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Äkkiä Peppi päästi parkaisun.

- Ai, enpä ole koskaan nähnyt mokomaa,

hän huusi nostaen vanhan ruostuneen peltitölkin ruohikosta.

- Millainen saalis, millainen loistosaalis.

Tölkkejä ei koskaan ole liikaa.

Tommi katseli epäilevästi tölkkiä ja sanoi:

- Mitä sinä tuolla teet?

- Oi, vaikka mitä, sanoi Peppi.

- Siihen voi panna esimerkiksi leivoksia.

Silloin siitä tulee sellainen mukava Leivostölkki.

Tai siihen voi olla panematta leivoksia.

Silloin siitä tulee Tölkki Ilman Leivoksia.

Se ei ole ihan yhtä mukava, mutta hyvä sekin.Peppi Pitkätossun tarina