torstai 2. heinäkuuta 2015

Katoavaa kansanperinnettä harrastamassa

No hei, pitkästä aikaa...:)
Olen perehtynyt riukuaidan teon saloihin. Ja voin kertoa, ei se ole vaikeaa! Hommansa siinä on, lähinnä aitatarpeiden osalta, mutta itse tekeminen on mukavaa ja palkitsevaa. Voi veljet, mikä voittajan olo, sievästä pätkästä riukuaitaa. Ei ole maalaisidylliä parempaa!!
Onneksi näitä  rakennellaan edelleen, monessa inspiroivassa blogissakin, niistä minäkin sain kipinän. Kiitos heille!

Tämän kesän hittivärini kukissa on hailakan vaaleanpunainen, sellainen rehellinen,vanhanajan kalsariväri;) Ja näiden lisäksi nyt on kukkia mitä kerätä, maljakot täyteen. Lupiinit kukkii, kurjenpolvet, leinikit, päivänkakkarat ja monet muut. Mutta vielä moni odottaa hetkeään;)
Tämä  - kauneus - kannattaa - muistaa - pitkään!

Mukavia heinäkuun päiviä kaikille!
31 kommenttia:

 1. Lupiinit ovat kyllä kauniita ja näyttäviä kukkia. Itse tykkään eniten sinisistä. :) Vai liilako se enemmänkin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään tästä lupiiniajasta kovasti! Sininen lupiini onkin todella kaunis. Hyvin harvoin joukossa on valkoisiakin. En tiedä, miksi niitä on niin harvassa....

   Poista
 2. Hienon aidan olet rakentanut. Itsekin olen tuon tapaisesta haaveillut, mutta vielä ei ole tullut toteutettua. Mistähän noita heinäseipäitä saisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli haaveena pitkään. Ja oli sitten todella ihana, kun se saatiin aikaan! Aitatarpeet, eli riut kaadettiin jo kevättalvella pienen harvennuksen yhteydessä metsästä odottelemaan kesää. Sidontavitsakset piti käydä hakemassa juuri ennen aidan tekoa metsästä, että olivat tuoreita ja taipuisia. Niitä pitikin tarkalla silmällä etsiä, että oli juuri sopivan ohuita, mutta ei liian ohuita, nuoria kuusen alkuja.

   Poista
 3. Ihania maalaismaisemia!
  Tulee ihan mieleen lapsuuden kesät mummolassa...♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä peltomaisema on ihana, ja siitä todella tulee lämmin mummolatunnelma;)

   Poista
 4. Kaunista maalaismaisemaa. lupiinit ovat kyllä kauniita. Mukavia heinäkuunpäiviä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva! Tykkään todella lupineeista ja odotan aina tätä niiden aukeamista. Minusta se on myös valtavan kaunista, kun niittykukat ja lupiinit kukkii tähän aikaan tienvarret täynnä!

   Poista
 5. Löytypäs kiva blogi täältä! Voi kun on upea riukuaita ja olen aivan samaa mieltä, ei maalaisidylliä parempaa! Mulla on kuule ihan sama hailakan vaaleanpunainen kukkavillitys tänä vuonna menossa. Vai kutsuisiko tästä lähtien vanhanajan kalsariväri.. :)) Aurinkoisia päiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja tervetuloa;) Tuossa hailakassa vaaleanpunaisessa on jotain todella herttaista. Minulle tulee tosiaan mieleen vanhanajan alusvaatteet tuosta väristä. Mielestäni se sävy oli juuri muinoin tuollainen hailakka vaaleanpunainen:) Sellaiset herttaiset pitkälahkeiset mummonpöksyt tuli tässä tapauksessa mieleen;)
   Aurinkoisia päiviä Sinullekin!

   Poista
 6. Ihana vanhan ajan aita ja mikä maalaismaisema! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä niin tykkään näitä peltomaisemia katsella. Ne kun muuttuu vähän erinäköiseksi säästä ja vuodenajasta riipuen. Ja ne usvaiset yöt, ah, että minä niitä rakastan;)

   Poista
 7. Risuaidat on ihanan perinteikkäitä. Meiltä löytyy miehini tekemät aidanpätkät mökiltä. Kovasti olen häntä hoputtanut tekemään samanmoiset myös tänne kotipihaan, miten kauniisti kehystäisivätkään peltomaiseman ympäröimää pihaamme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, ja tietenkin piti kirjoittaa että riukuaidat, eikä risu. Risuaidathan onkin sitten aivan eri juttu :)

   Poista
  2. ;) Nimenomaan peltomaisemaan nämä sopii! Tulee aivan vanhojen kotimaisten elokuvien fiilis;)

   Poista
 8. Ihanaa että olet täällä taasen. <3 Olen käynyt aina välillä kurkkimassa. :) Hieno riukuaita!

  VastaaPoista
 9. Vanha kunnon riuku-aita on ihana!
  Se kuuluu todellakin suomalaiseen perinnemaisemaan!
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna;) Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Näissä vanhanajan aidoissa ja kaikessa vanhassa, mikä maalaismaisemaan kuuluu, näissä kiteytyy koko maaseudun tunnelma ympärillä olevan maiseman kanssa;)

   Poista
 10. Hieno aita! Mun mielestä nämä perinteiset aidat ovat paljon miellyttävämpiä katseltavia kuin markettien aitaelementit. Nauratti tuo "rehellinen,vanhanajan kalsariväri" voiko parempaa kuvausta ollakaan! <3 Tykkään lupiineista. Meinaan, että tännekin voisi laittaa niitä kasvamaan. Vallatkoon minkä valtaavat. Niin täällä valtaa kaikki muukin ja lupiini on kuitenkin mukavampi valloittaja kuin nokkoset ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eikös se ollut ennen vanhaan mummonkalsareissa, sellainen hailakan vaaleanpunainen väritys:)
   Lupiiniaikaa minä aina oikein odotan! Pidän näistä todella. Ja ne saa kasvaa omassa paikassaan ihan rauhassa. Joku pitänee näitä luullakseni roskakukkina, mutta kyllä nämä minusta kesään kuuluu;)

   Poista
 11. Tosi upea aita! Minä oon myös kiinnittänyt huomiota näihin riukuaitoihin tänä kesänä, niin blogeissa kuin livenä tuolla ulkona. Lupiinieja on täälläkin tienvarret täynnä, eri värisinä. Kyllä luonto pistää parastaan. Ihanaa heinäkuuta Hyvä Mieli! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellis;) Minäkin näitä aitoja bongailen ihan eri tarkkana nykyisin. Toinen mitä seurailen, on kiviaidat, muurit. Niitä on kiva katsoa, uudempia ja vanhempia, ihanasti sammaloituneita. Samalla katselen, miten niitä on tehty. Näyttäisi, että tyylejä on monia;)

   Poista
 12. Hienoa, että taito jatkuu! Minäkin osaan tehdä paikallista aitaa, niissä on kuulemma paljon erilaisuuksia paikkakunnittain. Joskus kun taas pääsisi itse tekemäänkin, mutta sitä materiaalia tarvittaisiin ensin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että osaat! On näissä varmaan eroja, niin kuin tuntuu olevan nimityksissäkin.
   Ja tosiaan ei tämän tekeminen niin vaikeaa ole, kun jyvälle pääsee, mutta se aitatarpeiden kasaaminen onkin jo työläämpi juttu;)

   Poista
 13. Ihana riukuaita ja itse teit! Mäkin olen haaveillu tollasesta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Itseäherrettyä on ilo katsella;) Ei kun vaan riukuaidan tekoon!!

   Poista
 14. Aivan ihastuttava riukuaita! Kaikista maailman aidoista lienee suosikkini :). Koirien takia meillä pitää olla tiiviimpi aita, mutta jos koirut olisivat minulla paremmassa hallinnassa, niin riuku ehdottomasti :). Ihania kesäpäiviä sinul!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninnu. Jospa se joskus koittiasi riukuaidan aika teilläkin! Ihastuttava ja maalaismaisemaan sopiva tämä kyllä on todella.;)

   Poista

Kiitos Sinulle vierailusta ja kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Äkkiä Peppi päästi parkaisun.

- Ai, enpä ole koskaan nähnyt mokomaa,

hän huusi nostaen vanhan ruostuneen peltitölkin ruohikosta.

- Millainen saalis, millainen loistosaalis.

Tölkkejä ei koskaan ole liikaa.

Tommi katseli epäilevästi tölkkiä ja sanoi:

- Mitä sinä tuolla teet?

- Oi, vaikka mitä, sanoi Peppi.

- Siihen voi panna esimerkiksi leivoksia.

Silloin siitä tulee sellainen mukava Leivostölkki.

Tai siihen voi olla panematta leivoksia.

Silloin siitä tulee Tölkki Ilman Leivoksia.

Se ei ole ihan yhtä mukava, mutta hyvä sekin.Peppi Pitkätossun tarina