perjantai 24. heinäkuuta 2015

Ainutlaatuinen konserttimuisto loppuelämäksi!

Jos joskus voi onnitella itseään hyvästä päätöksestä, niin nyt sen pystyi tekemään! Tähän konserttiin lippujen ostoa ei kyllä tarvinnut edes harkita hetkeäkään.
Uskomaton ja mieliin painuva elämys oli nähdä ja kuulla viime lauantaina 18.7.2015 Pori Jazzeilla esiintynyt loistava, rakastettava Orquesta Buena Vista Social Club sekä Led Zeppelinin keulahahmo Robert Plant ja yhtyeensä The Sensational Space Shifters.
Näitä lähdettiin katsomaan ja kokemus oli vieläkin suurempi ja mieleenpainuvampi, kuin mitä oikeastaan pystyi kuvittelemaan.
Huh, huh, voi sanoa vielä viikonkin päästä!
Buena Vista Social Clubin jäähyväiskonsertin katselu ja kuuntelu sai onnellisuusmittarit ääriasentoon! Varsinkin 85-vuotiaan laulajattaren Omara Portuondon jammailu (kuudes kuva) kuubalaisten rytmien mukana sai katsomaan koko upeaa settiä onnellisen hymyn läpi kyynelistä sumein silmin;) Jos rakkaus voi olla molemmin puolista parhaimmillaan, sitä se nyt mielestäni oli, yleisön ja katsojien välillä, molempiin suuntiin!
Sitten itse pääesiintyjä... En taida löytää sanoja... Homma heilahti käyntiin Robert Plantin tukan heilautuksella ensimmäisestä kappaleesta sellaisella voimalla, että yleisö jorasi puolitoista tuntia. Kaikki yleisössä tajusi, että tämä Led Zeppelinin herra tässä meille esiintymässä, on aika hurja juttu! Tunnelma oli mahtava, jopa epätodellinen ainutlaatuisuudessaan. Rock-historian legendaarisimpiin laulajiin lukeutuva Robert Plant nykyisen kokoonpanonsa The Sensational Space Shifters kanssa veti koko setin täysillä ja häpeilettömällä ammattitaidolla. Erittäin hyvä porukka yhdessä. Yleisö ulvoi, lauloi ja taputti! Minäkin, ja vielä onnekseni melko eturivissä;)
Kiitos Buena Vista Social Club ja Robert Plant &The Sensational Space Shifters. Ja suuri kiitos konsertin järjestäjille!

  

10 kommenttia:

 1. Mahtavaa!! Voin vain arvata Porin jammailleen koko sielullaan ja sydämellään näiden upeiden tahdissa. Fanitan itsekin kovin Buena Vistaa ja haikuisena joudun totemaaan, että omalta kohdalta he jäivät livenä näkemättä. Olimme sitävastoin edellisenä iltana jammailemassa tyttärien kanssa jazzeissa ja upeita olivat myös Jessie, Paloma ja suosikkini Emeli. Lauantaina olimme jo kummityttömme rippijuhlien pyörteissä....
  Tuollaiset hetket jäävät todellakin sydämeen. Ja se jaettu tunnelma! Musiikin voima on mieletön!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, musiikin voima on mieletön! Ymmärrän haikeutesi, Buena Vistan suhteen... Ihana, että pääsit jammeilemaan edellisenä iltana, olen iloinen puolestasi;) Nämä on tapauksia, jotka säilyy mielessä ja sydämessä pitkään!

   Poista
 2. Aivan mahtavaa! Wau Robert Plant ja aikoinaan Led Zeppelin, josta diggasin minäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli Tiia todella mahtava kokemus! Molemmat esiintyjät oli kovin odotettuja. Jotenkin tuntui käsittämättömältä, että samana iltana sai nähdä ja kuulla juuri kaksi mieleisintä. Yleisö jammasi onnesta soikeana.
   Ja juu, Plantin näkeminen jo livenä on aikamoista;) Tiedät sen;) Ja kyllä, siinä hoilattiin muutama Zeppelinin kappalekin, jonka esittivät nykyisen ohjelmistonsa mukana;) Hyvä porukka ja erittäin taitava bändi! Pitävät hyvin juuri oman tyylinsä.

   Poista
 3. Ihania tunnelmia niin kirjoituksessasi että kuvissa!! Onneksi pääsit kokemaan tuon kaiken.
  ...ja kiitos, että jaoit sen meidän kanssamme.

  Olen ollut kerran Pori Jazzeilla ja toivottavasti pääsisin sinne vielä joskus..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninnu. Kiva, että tunnelma välittyi;) Onneksi pääsin odottamani artistit näkemään!
   Minäkin olen ollut jazzeilla kerran aiemmin. Homma on hieman muuttunut alueella entisestä. Ohjelmatarjonta kannatta aina tarkistaa, mitä vain helmiä saattaa olla tarjolla. Ja melkoisia huippuja sinne ovat pystyneet aina saamaankin.

   Poista
 4. Eksyin tänne Saaripalstalta, kuvasit niin ihanasti sailan puutarhatyyliä ja antamiaan innostuksen siemeni että päätin tsekata blogisi :) Liityipä sitten lukijaksikin hetken tutkittuani.
  Porissa on käyty useita kertoja, joskaan ei muutamaan viime vuoteen enää niin ahkerasti kun usi lavasysteemi ei ole niin intiimin kiva. Näimme siellä Buena Vista Social Clubin vuonna 2000 ja olisi ollut huikeaa päästä heidät heipattamaan myös. Tampereellakin he muuten kerran kävivät, joten kahdesti olen nähnyt livenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Pirkko, että eksyit tänne;) Sailan puutarhan laitto ja esittely on kyllä todella inspiroivaa.
   Pori Jazzien aluesysteemi on kyllä muuttunut. Minullakin oli aiemmin nähty mielikuva piknikjameista;) Mutta eihän se sitä ollut enää... Mutta eipä se meitä haitannut, kun katsottiin kaikki esitykset melkein lavan reunalla. Se oli mieluinen yllätys, että eteen pääsi niin hyvin!
   Sinä onnekas, että olet Buena Vistan nähnyt kahdesti. Minua harmitti silloin v. 2000, etten heitä päässy katsomaan. Mutta nyt asia on korjattu;)

   Poista
 5. Wau, varmaan huisi kokemus! Ja olet päässyt noin lähelle lavaakin :) Mä en ole vielä koskaan käynyt Pori Jazzissa mutta ehkä jo ensi kesänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tämä tosi huisi kokemus;) Pori Jazzeilla oli siitä erikoista, että melko eteen pääsi, jos halusi. Suuri osan ihmisisä istuu siellä aidatuilla anniskelualueilla. Esitysten väliajoilla lavan edusta aina tyhjeni ja kun oma lemppari oli tulossa lavalle, niin ei kun vaan passiin hyvissä ajoin, ennen esitystä. Pääesiintyjän vuoron alkaessa kyllä alkoi aika rivakka liikehdintä, kun jokainen halusi aika eturivin paikan;)
   Mutta, kyllä Porin Jazzeilla kannattaa käydä, jos mieleiset esiintyjät. Aikaimoisen esiintyjäkaartinhan ne sinne aina saa! Onhan se homma hieman muuttunut alueella, kun on tullut kaikenlaisia rajoituksia... Ja se on hyvä tietää, että majoitusta muuten ei Porista välttämättä saa. Ne on varmaan varattu jo vuotta aiemmin. Ihmisiä yöpyy kauempanakin. Bussikuljetuksiakin on tietääkseni lähikaupunkeihin. Mekin yövyttiin kauempana.

   Poista

Kiitos Sinulle vierailusta ja kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Äkkiä Peppi päästi parkaisun.

- Ai, enpä ole koskaan nähnyt mokomaa,

hän huusi nostaen vanhan ruostuneen peltitölkin ruohikosta.

- Millainen saalis, millainen loistosaalis.

Tölkkejä ei koskaan ole liikaa.

Tommi katseli epäilevästi tölkkiä ja sanoi:

- Mitä sinä tuolla teet?

- Oi, vaikka mitä, sanoi Peppi.

- Siihen voi panna esimerkiksi leivoksia.

Silloin siitä tulee sellainen mukava Leivostölkki.

Tai siihen voi olla panematta leivoksia.

Silloin siitä tulee Tölkki Ilman Leivoksia.

Se ei ole ihan yhtä mukava, mutta hyvä sekin.Peppi Pitkätossun tarina