sunnuntai 11. elokuuta 2013

Nytkö ne jo menee?

Kuuntelin eilen, pitkin iltaa yltyviä kurkien huutoja. Kuulosti aivan siltä, kun ne kokoaisivat joukkojaan. Hetken jo epäilin, niiden valmistelevan lähtöään..., ihmettelin vain, miksi näin aikaisin? Aikaahan on vielä kyllin. Sadekelitkö suututti ja herätti kaipuun kaukaisiin maihin. Aamulla varhain töräyttelyt taas alkoivat, kunnes vaimenivat...aloin jo tosissaan suremaan niiden poislähtöä. Yks kaks ääni palasi ja kuului todella, kovin läheltä. Sinkosin sängystä, huiskin vaatteita, ja villatakki kourassa ryntäsin ulos, tähystämään taivaalle. Nytkö ne jo menee, ei kai vielä, pakko nähdä... Taivas oli tyhjä, mutta kun laskin hieman pettyneenä katseeni alemmas, tepastelikin upea, kookas ilmestys silmieni edessä pellolla. Asteli ja katseli, nokkaisi välistä maata ja päästi ilmoille voimakkaan, upean huutonsa tuon tuosta...

Olin minä onnellinen, siinä pellon laidalla, tihkusateessa, villasukat rutussa, villatakki nurinpäin päällä.. Katselin ja ihailin. Eikä ollut kameraa, mutta mieli hyvä;)

Kuvassa siskon tuomat ja tekemät origamijoutsenet. Ihanat, nekin;)

27 kommenttia:

 1. Voin kuvitella sinut pellonreunalle :) Täälläkin on kuulunut jo kurkien töräyttelyjä, ne alkavat koota joukkojaan. Joskus kokoontuminen saattaa kestää hyvinkin kauan. Jotain kovin kaihoisaa niiden kutsuhuudoissa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähtävästi siihen joukkojen kokoamiseen tosiaan menee tovi. Ja löysit juuri oikean sanan, nimenomaan kaihoisa on oikea sana kuvaamaan niiden kutsuhuutoja!

   Poista
 2. Todellakin tekstistäsi taas tuli niiin hyvä mieli. "Villasukat rutussa, villatakki nurinpäin päällä". Iiiiiik oot ihana, hihih. :)

  VastaaPoista
 3. Voin kuvitella tuon kohtaamisen, oi! Ja noinhan nuo maagiset hetket tulevat, ja silloin on mentävä, oli sukat miten rutussa tahi takki nurinkurin;)

  Kurkien kokoonkutsua olen kuulostellut minäkin. Kunhan vielä malttavat.

  Ihanat origamit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihana kohtaaminen, onneksi pölähdin ulos ja näin hänen majesteetillisen käyskentelynsä ihan yksityisnäytöksenä;)

   Poista
 4. Täälläkin on jo tovi kuunneltu kurkien kailotusta. Viereisellä suolla on valtava kurkien kokoontumis paikka. ..meki ollaan aina pellon reunassa kattomassa, kun se satojen kurkien joukkio lähtee.. Sen kyllä myös kuulee!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kurjet ovat hieman kauempana, huutomatkan päässä. Silloin tällöin laskeutuvat tähän viereiselle pellolle ja ne on aina innostusta herättäviä hetkiä;)Nyt sain oikein yksityisnäytöksen!

   Poista
 5. Voin vain kuvitella minäkin tuon hetken! Varmasti kaunis :)
  Söpöt nuo origamitkin, taitaisi olla ihan turhaa koittaa itse noita väkertää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se kaunis hetki! Origamit ovat todella kauniita ja odottelevat lamppuun lentoa;) Siinä niiden on hyvä sitten leijailla ja tuottaa iloa;)

   Poista
 6. Vaikka haikeutta olisikin ilmassa, tämä oli oikea hyvän mielen postaus ja kaunis tunnelmakuvaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi. Hetki oli todella haikean kaunis hetki ja olin siitä ikionnellinen;)

   Poista
 7. Tekstiä lukiessa tuli aivan sama ajatus, joko nyt?! Kurkien äänessä on jotain ikiaikaisen kaihoisaa. Toinen niskakarvat nostattava on joutsenten muutto... Mutta ei kai nyt vielä? Mielikuva sinusta pellonlaidassa on ihanan suomalainen :)

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella melkein hätävöityi, ettei kai ne todella jo nyt meinaa lähteä. Hyvin kuvasit tuota ääntä, siinä on todella jotain käsittämättömän kaunista ja kaihoisaa! Joutsenet ovat myös erittäin kauniita ja sykähdyttäviä aina nähdä!

   Poista
 8. Voi miten upea ja mieliinpainuva kohtaaminen!

  Ja kauniisti siitä kirjoitit myöskin...

  Ihania syyskesän päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kaunis tapaaminen joka todella jäi mieleeni ja ilostuttaa vieläkin:) Ihania syyskesän päiviä Sinullekin!

   Poista
 9. Kurjet tuovat itselleni kevään..ja syksyn! Mukava kuulla, että on muitakin "kurkeilijoita". Itse olen siiveikkäille huutanut myös hyvän matkan toivotuksia tai keväällä toivottanut tervetulleeksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että sinullakin on samoin. Minulla sama juttu, odotan eniten keväällä kurkien tuloa ja se on aina yhtä riemullinen hetki! Minäkin kiittelin tätä kurkea ihan ääneen, että kävi minulle niin läheltä näyttäytymässä;)

   Poista
 10. Kurkien lähtötunnelmista tulee jotenkin niin haikea mieli... Kesä on ohi. Ihanat origamit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haikea todella, mutta sitten taas uusi riemu, kun palaavat!!
   Origamit ovat todella, todella ihanat;)

   Poista
 11. NIIN omaa siskoa,ketä rakastan,tämä tunnelman kuvaus.Oikeesti origami-linnut ovat Japanilaisia kurkia jotka tuovat onnea ja luottamusta. Ihania päiviä sinne kesäkotiin.Villasukat jalkaan ja pellon laitaan, muista vetää ne ihan ylös, koska vartta riittää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakas sisko!! Origamilinnut ovat niin kauniit ja upeaa, että ovatkin juuri kurkia. Kiitos vielä niistä;) Ja juurikin ne villasukat oli jalassa ja pitkät varret makkaralla. Niissä tässä on vedelty pitkin poikin kaikki vapaa-ajat täällä maalla. Toisikohan joulupukki vielä samanlaiset, jos olisin oikein kiltti:)? Halit!!

   Poista
 12. Kurjen kohtaamisessa on jotain majesteettista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Tuolla aikaisemmin taisinkin mainita, että asteli niin majesteetillisen arvokkaasti tuossa pellolla, kun sain häntä aivan vierestä ihailla;)

   Poista
 13. Olen ihaillut tuota teidän ihanaa sinistä kaappia ja miten kauniisti se on patinoitunut! :)

  VastaaPoista

Kiitos Sinulle vierailusta ja kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Äkkiä Peppi päästi parkaisun.

- Ai, enpä ole koskaan nähnyt mokomaa,

hän huusi nostaen vanhan ruostuneen peltitölkin ruohikosta.

- Millainen saalis, millainen loistosaalis.

Tölkkejä ei koskaan ole liikaa.

Tommi katseli epäilevästi tölkkiä ja sanoi:

- Mitä sinä tuolla teet?

- Oi, vaikka mitä, sanoi Peppi.

- Siihen voi panna esimerkiksi leivoksia.

Silloin siitä tulee sellainen mukava Leivostölkki.

Tai siihen voi olla panematta leivoksia.

Silloin siitä tulee Tölkki Ilman Leivoksia.

Se ei ole ihan yhtä mukava, mutta hyvä sekin.Peppi Pitkätossun tarina