torstai 13. joulukuuta 2012

Koristeita kuusen alla

Kuusen alle voi kerätä vaikka tällaisen kopallisen koristeita! Jos ei kaikki mukavat koristeet kuuseen mahdu;)

Olipa kiva lukea teille merkittävistä koristeista. On tärkeää ja iso asia ripustaa juhlan kunniaksi esille rakkaita muistoja.
Omassa kuusessani on joka joulu vanha lippunauha. Onnekseni sain sen kerran, eräältä ystävälliseltä kirpputorin pitäjältä. Ihana, vanha lippunauha, pohjoismaiden lippuja, alkuperäispaketissaan. Lippunauha on aarteeni ja tärkeä osa tunnelmassa...
Toisena tulee kuuseen aina sähkökynttilöiden lisäksi, aitoja kynttilöitä, vanhoissa kynttilänpidikkeissään, joissa on metallipainoina tähtiä, kelloja ja käpyjä. Samainen kirpputorin pitäjä laittoi minulle niitä usein syrjään odottamaan, kun tiesi, että kerään nitä. Oikeat kuusenkynttilät on osa oikeaa joulutunnelmaa, minulle....
Kolmantena on vanhanajan kuusenkoristenauha. Pieniä olkia sidottuna naruun. Vastaavanlainen kuin kimallenauha, mutta se on tehty oljista.
Neljäntenä lentää oksille ryhmä enkeleitä. Olen saanut ihanan enkelin lahjaksi lähes joka joulu;) Minulla on enkelilaatikko, 'enkelienkoti', jossa ne on kaikki tallessa ja sieltä pääsee pyrähtämään esille kuuseen kukin vuorollaan;)
Kaikki muut koristeet on aina sitä, mikä minäkin vuonna miellyttää...;)

10 kommenttia:

 1. Oih, minä muistan lapsuudesta tuon ihanan hetken aina aatonaattona kun kuusi sisään kannettiin sekä koristeltiin. Sen hetken kun koriste laatikot vintiltä haettiin ja avattiin. Aina niin odotettu oli tuo kuusen koristelu hetki kauniine palloineen ja loistavine nauhoineen.

  Ihanaa joulun odotusta sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Sinulle;) On ne vaan ihania muistoja ja tunnelmia joulutunnelmat!

   Poista
 2. Ihania koristeita... Mä keräsin tänään pieniin ostoskärryihin joulukoristeita kun ei vielä ole kuusta mihin laittaa niin voi vähän jo valmiiksi mietiskellä.. Minulla ei ole erityisemmin lapsuudenaikaisia koristeita joulukuusessa, koska ne on vielä omalla äidillä käytössä samoin kuin mieheni lapsuusajan koristeet. Itseasiassa anoppilassa laitetaan mäntyyn/kuuseen kaikki lasten tekemät joulukoristeet. Siellä ei muuten edes aina käytetä kuusta. Parina vuonna mänty roikkunut katosta, mikä minusta on ihan hassua mutta niillä normaalia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuulostaapas kivalle tämä katosta roikkuva mänty;) Ihana juttu!

   Poista
 3. Hyvä idea laittaa osa joulukoristeista koriin tai vaikka lasipurkkiin esille. Taidanpa toteuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän ne kaikki tosiaankaan kuuseen mahdu, joten näin esille kun laittaa, niin saa niitäkin ihailla. Ei tarvitse kaapin kätköihin piilottaa...

   Poista
 4. Ihanalta kuulostaa joulukuusesi :) Mäkin rakastan vanhoja, perinteisiä koristeita, yksinkertainen on kaunista. Vanhanhopeisia, puisia, olkisia ovat suurinosa meidänkin koristeistamme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaan kyllä, että sinulla on varmasti kaunis kuusi;) Olen kanssasi samaa mieltä, että lopulta yksinkertainen on kaunista!

   Poista
 5. Viime vuonna minulla ei ollut joulukuusta ja laitoin kaikki pallot kulhoihin. Kyllä ne lapsuudesta tutut, muutamat säästyneet lasilinnut, pallot ja kävyt ovat kaikkein rakkaimpia koristeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsuuden koristeet on varmasti kaikkein rakkaimpia, jos niitä on tallessa. Ja joulupallot on yllättävän kauniita ihan vain kulhoissakin;)

   Poista

Kiitos Sinulle vierailusta ja kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Äkkiä Peppi päästi parkaisun.

- Ai, enpä ole koskaan nähnyt mokomaa,

hän huusi nostaen vanhan ruostuneen peltitölkin ruohikosta.

- Millainen saalis, millainen loistosaalis.

Tölkkejä ei koskaan ole liikaa.

Tommi katseli epäilevästi tölkkiä ja sanoi:

- Mitä sinä tuolla teet?

- Oi, vaikka mitä, sanoi Peppi.

- Siihen voi panna esimerkiksi leivoksia.

Silloin siitä tulee sellainen mukava Leivostölkki.

Tai siihen voi olla panematta leivoksia.

Silloin siitä tulee Tölkki Ilman Leivoksia.

Se ei ole ihan yhtä mukava, mutta hyvä sekin.Peppi Pitkätossun tarina